6 min om årsredovisningen som employer branding

maj 30, 2016 | Comprend, Digital kommunikation, Employer branding, HR, Uncategorized

Förra veckan talade jag och mina kollegor Sara Hernandez och Annicka Pärson på Hallvarsson & Halvarssons Årsredovisningsseminarium, vilket jag skrev om i detta inlägg. Nu har även alla presentationer och filmer från seminariet släppts. Så om du hellre ser och lyssnar på några av nyckelinsikterna från vår presentation hittar du den nu här. Vid 3.34 in i filmen kommer ett av mina huvudbudskap till dagens IR-chefer.

Presentationen inleddes med att Annicka Pärson, VD på vår systerbyrå Involve, pratade om att våga släppa greppet om sitt material och anpassa innehållet för användning i andra kanaler och för andra syfte. Annicka fokuserade främst på möjligheter med det interna perspektivet, alltså hur årsredovisningsinnehållet kan spridas till och engagera medarbetare internt. Jag och Sara Hernandez, director och digital strateg på Comprend, pratade om den externa användningen av årsredovisningsinnehållet, specifikt för employer branding – vi ställde oss frågan ”Hur kan innehållet i årsredovisningen bli en riktig talangmagnet?”

I den här Q&An svarar vi även på några frågor som vi inte hann svara på under seminariet, t.ex. om hur långt företag har kommit kring användningen av årsredovisningen som employer branding innehåll och vad som är våra viktigaste budskap till företagen idag.

Läs som sagt även gärna min summering Så kan årsredovisningen användas för Employer Branding om du vill ha ytterligare inspiration från vår presentation.