När du vill inspireras, utmanas och utforska ny kunskap

Föreläsare

Våra föreläsningar syftar till att sprida kunskap, inspirera till nya idéer, engagera, utmana och öppna spännande samtal. Föreläsningarna handlar i regel om utmaningar och möjligheter inom Future of Work, Employer Branding och HR.

En föreläsning med Tommie Cau ger alltid

  • En kurerad mix av trender, spaningar, fakta och exempel
  • Tommies egna insikter och tips i valda ämnet
  • Interaktiva inslag för högre engagemang
  • Hög energi och känslan av ”trygg zon”
  • Inspirerande presentationsmaterial
  • Tid för frågor och feedback

Som föreläsare är Tommie alltid väl förberedd, bjuder på sig själv och skapar en härlig stämning. Föreläsningarna görs både på svenska och engelska och kan genomföras såväl digitalt som fysiskt på plats.

Våra föreläsningar

Framtidens arbetsliv och kontor – så blir det nästa normala

Pandemin blev katalysatorn för flera rådande megatrender och skapade ett nytt nuläge för hur vi arbetar, leder och driver organisationer. Nu utmanas gamla sanningar, nya frågor ställs och det traditionella kontoret blir allt mer ifrågasatt. Men hur kommer arbetslivet och arbetsplatsen bli om vi släpper skrivborden? Vilka blir de viktigaste frågorna och vilka scenarier finns för kontoren? Den här föreläsningen ger dig koll på trender, nya lärdomar och värdet av arbetsplatsen framåt. Perfekt för stora events eller ledningsgruppen.

Rid på förändringsvågorna – trender och framtid för HR 

Inget årtionde har hittills utmanat arbetslivet och arbetsgivare som 2020-talet gör. Mitt i denna perfekta storm står dagens HR-ledare med ett växande ansvar och många möjligheter. I den här interaktiva föreläsningen får du utforska de stora förändringsvågorna och omvärldstrenderna som påverkar och formar arbetslivet och HR framöver. Du djupdyker i frågor om hur det nya normala kan se ut, vilka scenarier som finns och vad det kan betyda för HR. Perfekt för kickoff, temadag eller som tändstift för ert planeringsarbete framåt.

Jakten på talangerna – crash course i employer branding 

Kompetensbristen är akut och kompetensskiftet i full gång i de flesta branscher och organisationer. men vad krävs för att bli och förbli relevant och attraktiv som arbetsgivare i jakten på talangerna?  Vilka är de starkaste trenderna dagens ledare, HR-chefer och employer branding-ansvariga måste bemästra de kommande åren? I den här föreläsningen får du grunderna i employer branding, ett tydligt ramverk för ert arbete och de viktigaste spaningarna och tipsen för employer branding-arbetet i 2020-talet.

”Det är alltid inspirerande, intressant och mycket insiktsfullt att lyssna till Tommie – han har stor kunskap inom HR, Employer Branding och Digitalisering och han framför allt mycket professionellt och får en bra dialog med sin publik. Jag kan helt enkelt rekommendera honom varmt!”

– Johan Redzter, ESK

”Tommie är en professionell och inspirerande talare som bjuder på kunskap och insikter – levererat på ett personligt sätt.”

– Ulrika Lindsjöö, Country Marketing Director, Questback

”Tommie är inte bara väl förberedd, erfaren och intressant, utan också rolig och vet vad som gör en bra presentation.”

– Hanna Larsson, Handelshögskolan i Göteborg

”Efter ett första samtal blev det självklart att anlita Tommie. Med inspiration och energi fick vi nya perspektiv om framtidens arbetsplatser och morgondagens arbetsliv under Arena Huddinges Brown Bag Lunch för kommunens företagare, tjänstepersoner och politiker.”

– Edward Howard, Arena Huddinge

Några av våra många föreläsningar och samtal

Om Tommie

Tommie Cau har i 15 år hjälpt organisationer förstå och ligga i framkant på talangmarknaden. Sedan 2017 driver Tommie byrån Cau & Co där han hjälper företag, varumärken och människor att bli framgångsrika i morgondagens arbetsliv. Med stort hjärta, mod och lång erfarenhet utvecklar Tommie kunder till att göra mer av det som utvecklar dem.

Tommie har en bakgrund som bland annat landschef på employer branding-företaget Universum, digital strateg på kommunikationsbyrån Comprend/Hallvarsson & Halvarsson samt kommunikations- och marknadschef på HR-företagen Careereye, Nova och ActiWay. Han är även grundare och programledare för podden HR Talks, medförfattare till boken State of Mind at Work samt medgrundare till Future Work Labs.

Tommie är utbildad vid Jönköping International Business School, Copenhagen Business School, Stockholms Universitet, Hyper Island, Berghs School of Communication och Dale Carnegie Institute. Tommie är även diplomerad facilitator via Astrakan.

Kontakta oss

Vill du inspireras, utmanas och utforska ny kunskap ihop med ditt team, hela företaget eller dina kunder? Hör av dig så hittar vi en föreläsning eller workshop som passar er.