6 tips för bättre digitala workshops

maj 20, 2021 | Uncategorized

Trots att mängden digitala workshops har skjutit i höjden senaste året verkar många människor fortfarande 14 månader in i pandemin uppleva att många av dessa håller dålig kvalitet. Vittnesmål som toppar listan är bland annat låg energi, hög passivitet, brist på interaktion och svag facilitering. Formatet ställer klart nya krav på den som leder och facilitetar digitalt. Här kommer därför 6 tips på hur vi kan göra våra digitala workshops bättre. 

Digitala workshopknep ALLA kan använda

STÅ upp om när du håller i workshopen (gör vad som krävs för att få till detta), var alltid liiiite framåtlutad för att få högre energi och titta in i kameran (men det är att slå in för öppna dörrar numera).

Använd Mentimeter för check-in, ice-breakers och för att ta pulsen i frågor kopplat till workshopen.

Använd chat, Poll (Zoom) och Annotate (Zoom) flitigt för att ta pulsen och få tempoväxlingar under workshopen (bästa upplevelsen kräver applikationen på desktop).

Använd (i första hand ENKLA) whiteboardverktyg för samarbetsytor för att skriva, postits mm, så som Googles Jamboard.

Använd ”öppet protokoll” genom Google Docs eller liknande där ni t.ex. fyller på en Q&A eller dokumenterar diskussion och beslut.

Introducera gärna NYA verktyg, det leder ofta en grund för skratt, lärande och personlig stolthet.

Om fler följer de här 6 tipsen kommer betydligt färre människor uppleva digitala workshops med låg energi, hög passivitet, brist på interaktion och svag facilitering. Vad blir möjligt då?

Bonus: tips som slår in öppna dörrar

Det kan verka banalt och att slå in öppna dörrar men gör vi även dessa saker löser vi även det som numera blivit hygienfaktorer för digitala workshops.

  • Titta in i kameran när du pratar 🙂
  • Gestikulera mera (ansikte, överkropp, händer)
  • Välkomna folk vid tilltalsnamn (om riktigt många deltagare så välj ut ett par stycken)
  • Gå laget runt vid insamling av feedback, tankar osv (om lägre antal personer, annars använd interaktivt verktyg)
  • Lägg in en rast om 10 minuter per timme (!)
  • Skapa breakout grupper vid ett större antal deltagare (görs bra både i Teams och Zoom)

Lycka till med din nästa digitala workshop! Alla tips ovan gäller så klart även för digitala möten men får anpassas utifrån syftet, längd på mötet och antal deltagare.

Behöver du hjälp med att facilitera och leda en workshop? Jag är diplomerad facilitator och erfaren moderator och faciliterar både grupper, team och hela företag. Kontakta mig.