5 favoriter från hösten 2016

dec 28, 2016 | Careereye, Uncategorized

Hösten 2016 blev en av de mest spännande, och intensiva, perioderna på länge. I retrospektiv konstaterar jag att mycket kul och givande saker hinns med under drygt 5 månader. Startskottet blev att jag efter semestern började på Careereye, där jag bygger upp ett marknads- och kommunikationsteam, träffar kunder och utvecklar firman ihop med många duktiga kollegor. Här är mina favoriter från en höst med kunskap, kunder och internt byggande. Gott nytt år!

”Life At Careereye”

Vårt interna arbete är en stor favorit. Vi har sedan i somras rekryterat en mängd nya medarbetare och vuxit snabbt. Vi har därför lanserat Life At Careereye, som kanal, hashtag, koncept och övergripande paraply för upplevelsen på Careereye. Jag har väldigt stolt över detta men inte nöjd än, vi har bara skrapat på ytan av potentialen. Vi har däremot börjat göra ett par saker:

  • Startat och genomfört flera Careereye Talks (intern inspiration och kunskapsspridning)
  • Genomfört flera Careereye Afterwork (första var hemma hos mig)
  • Re-brandat vårt Instagram till just Life At Careereye och ökat takten där
  • Utvecklat våra månadsmöten för hela företaget (och tagit action på ny utrustning för att lösa allt strul som kommer med fyra kontor)
  • Ökat mobiliteten med att medarbetare jobbar från våra olika kontor, för att öka samhörigheten

För att fortsätta utveckla arbetet och öka takten har vi även rekryterat en Office Manager till Stockholm (vårt största kontor) och tillsatt en ansvarig för internkommunikation. Ansvaret för Life At Careereye ligger på ledningsgruppen, men i en snabbväxande organisation (eller alla?) krävs personer som kan driva saker framåt och säkerställa så att det inte blir för mycket hack i kurvan. Nu finns det ännu bättre förutsättningar för att lyfta arbetet under 2017, ser fram emot det!

HR Tech World och andra bra events

Under hösten har jag varit ute mycket och dels pratat om utvecklingen som jag ser samt om Careereye. Dessutom har jag spanat och några favoriter har varit HR Tech World Congress i Paris, världens största konferens om teknikutvecklingen inom HR. Medskicken därifrån har jag skrivit om på Careereyes egna blogg och pratat om på HR-bloggen. Ett annat riktigt bra event var Nordic Recruitment Day i Köpenhamn, som i år fokuserade helt på det växande området Employee Advocacy. Här kan du läsa min rapport från Nordic Recruitment Day. Även årliga internatkonferensen Sime Stockholm, där Careereye var partner i år, gav flera bra spaningar. Läs min kollegas summering från Sime här.

Leadership Lounge-podden med 10 avsnitt

Ett fantastiskt sätt att utforska och sprida kunskap är att bjuda in kloka passionerade personer till samtal. Under Sime Stockholm skapade vi på Careereye en Leadership Lounge, där vi också lanserade en pop-up podcast med samma namn. Dessa samtal har blivit både personliga favoriter och populära avsnitt (10 st), som du hittar här.

Spaningar med mig och kollegorna

Mina kollegor och jag har under hösten jobbat mycket med vår satsning på events och innehåll. Ett roligt och uppskattat arbetet! Våra frukostevents om employer branding i en transparent värld och spaningar inför 2017 har varit fullsatta och bjudit på mycket energi och nyfikenhet. Vill du hålla utkik efter kommande aktiviteter samlas de i vår eventkalender. Under hösten re-lanserade vi också Careereye-bloggen, med med fokus på kunskap och inspiration för arbetsgivare och ledare. Här hittar du artiklar, intervjuer, guider och tips. Bland annat en guide till Careereye, e ÅFs HR- och kommunikationsdirektör och mycket mer. Bloggen skrivs av mig och mina närmaste kollegor. Det bästa från bloggen samlar vi också i vårt nyhetsbrev, som du kan anmäla dig till här.

Fler kunder och ökat förtroende

Nya kunder är ett av de bästa bevisen vi kan få på ökat förtroende till oss som partner. En av favoriterna från hösten är helt klart det stora antalet nya kunder som vi fått chans att börja jobba med. Att få träffa nyfikna personer, diskutera hur de jobbar med sin employer branding idag, hur de kan nyttja Careereye och sen få gå igång. Våra kunder är mina personliga favoriter och hjältar. Under 2017 ska vi hylla dessa mer. Som vi meddelande i vår återblick på 2016 har vi nu ett 40-tal abonnemangskunder på Careereye, ett starkt bevis på att vi och kunderna är rätt ute.

Med denna lilla återblick på hösten samlar jag nu kraft mot ett spännande 2017 fyllt av nya favoriter. Hoppas vi ses och fortsätter följas åt.

PS. Bilden ovan är tagen efter bara några veckor på jobbet efter i somras, då alla medarbetare fick i uppgift att summera sin upplevelse av Life At Careereye. Jag var rätt ute, för den fick också sammanfatta min höst och upplevelsen hittills av att jobba på Careereye 🙂