HR-favoriter från årets Sime

nov 27, 2016 | Careereye, Digital utveckling, HR, Sime


Är du HR-chef eller ledare och missade årets Sime-konferens? Eller vill du återuppleva de bästa intrycken igen? Den 15-16 november gick internetkonferensen Sime 2016 av stapeln och på Careereye-bloggen har vi nu samlat flera intryck och medskick. Här är mina favoriter.

5 saker vi tar med oss från Sime 2016

Mina duktiga kollegor summerar våra intryck från diskussionerna på stora scenen och listar fem medskick till dig som inte kunde vara på plats. Det blev en del om robotar, nästa generations kommunikation, hjärnteknologi och framtidens hårdvaluta (nej det är inte pengar).

Läs inlägget här

Careereye Leadership Lounge – Podcast i 10 avsnitt

Årets Sime blev också premiär för både mitt och Careereyes poddandet. I vår Leadership Lounge, som vi skapade i samarbete med Sime, hade jag den stora förmånen att intervjua 10 fantastiska, kloka och passionerade gäster i vår pop-up podcast. Vi pratade om HR, ledarskap och digitala möjligheter och jag måste tillstå att det blev enormt bra samtal. Kolla in vad du själv tycker! Vi har intervjuat:

  • Thomas Nyberg, grundare och chefredaktör på InsightLab
  • Anna Mindelöf, Head of Talent Management på Ericsson Radio
  • Lottie Knutson, kommunikationsproffs, styrelsearbetare och delägare i Careereye
  • Siri Sandholt, Chief HR Officer för telekombolaget Telenor i Sverige
  • Mats Hederos, VD för AMF Fastigheter
  • Katarina Starendal, HR-chef på designbyrån Veryday (köptes nyss av McKinsey) och medgrundare av HR-podden
  • Lotta Schibbye Fredrikson, VD på ”gigg-hubben” Hammer & Hanborg
  • Cecilia Westerholm Beer, HR-rådgivare och bl.a. tidigare HR-direktör på Cybercom Group
  • Sebastian Wettermark, grundare och VD för attityd- och värderingsbyrån Wildfire
  • Fares Hamed, medgrundare av entreprenörsprogrammet och utbildningsutmanaren Changers Hub

Läs hittar du alla avsnitt

Bilder från HR Leadership Mingle

Tillsammans med Sime arrangerade Careereye ett after-talk och mingel för inbjudan HR-ledare. Över 100 personer deltog och lyssnade till bland annat Telenors HR-direktör Siri Sandholt, Unionens samhällschef Henrik Ehrenberg och CNNs globala teknikkorrespondent Laurie Segall.

Här kan du se alla bilder

9 framtidsjobb visualiserade

Under Sime pratade vi på Careereye mycket om en talangmarknad i snabb förändring. Bland annat lyfte vi fram 9 jobb som vi människor, med lite glimten i ögat, kan göra i framtiden när robotarna tagit över våra nuvarande. Nya roller är en del av de snabba förändringar vi ser i arbetslivet. Hur människor hittar nya jobb är en annan förändring, något vi på Careereye jobbar mycket med. I Leadership Lounge på Sime pågick under två dagar även en utställning där vi visualiserade respektive framtidsjobb.

Här hittar du framtidsjobben (i form av 9 jobbannonser och skisser)