Sime HR Summit blir Sime

nov 9, 2016 | Careereye, Sime, SIME HR Summit, Uncategorized

När internetkonferensen Sime Stockholm går av stapeln den 15-16 november är det första gången sedan 2012 som det separata eventet för HR-chefer, Sime HR Summit, inte genomförs. Tiden är mogen för att flytta upp frågorna på agendan och göra HR-programmet till en integrerad del i stora Sime. Samtidigt skapas nya möjligheter för att samla HR-ledare i nya forum.

Missionen med Sime HR Summit

Sedan Sime och jag startade Sime HR Summit 2012 har missionen varit att öka och sprida kunskap om den digitala utvecklingen hos HR-chefer. Genom kunskap och inspiration vill vi öka nyfikenheten, engagemanget och ägarskapet kring frågorna. Vi märkte att alla samtal på konferenser och möten om digitaliseringen, teknikutvecklingen och dess effekter slutade i frågor om HR, talangjakt och ledarskap. Problemet var att HR-cheferna aldrig var där, varken i publiken eller på scenen. Sedan 2012 har vi ändrat på det och engagerat HR-chefer i flertalet HR Summit för att diskutera digitaliseringen och vad den betyder för HR och ledarskap. Detta slutar vi med nu!


Målet med Sime HR Summit har aldrig varit att bygga en ny stor HR-konferens. Målet var, och är, att HR-ledare ska ta mer plats på, och bli mer engagerade i, den gränslösa agendan kring digitala möjligheter. Där teknik möter affär, marknadsföring, produktion, samhällsutveckling ledarskap mm. För detta skapades en särskild plats. Satsningen gjordes för de HR-ledare som tror på digitala möjligheter, vill förstå framtiden och vill vara i framkant i jakten på talangerna. För den gruppen är det gränslösa synsättet kring digitalisering idag en självklarhet. Att delta i samtal och konferenser kring den tekniska utvecklingen är idag en självklarhet.

Fortsatt fokus på HR och ledarskap för Sime

Att Sime HR Summit inte genomförs betyder alltså inte att frågorna inte är viktiga, tvärtom. HR och ledarskap blir nu viktigare integrerade ämnen i hela Sime och på Sime Stockholm flyttas frågorna upp på agendan, i år med flertalet dedikerade spår (se hela agendan här). Samtidigt vidareutvecklas koncepten Sime Next, Sime Conciousness samt delägarskapet i innovationshuset Epicenter, där arbetsliv och talangfrågor är kärnfrågor. (Istället för separata HR Summits lyfts nya aktuella ämnen upp som behöver få mer utrymme och göra samma resa som HR, så som VR Summit, Future Health Summit och Intrapreneur Summit).

Samtidigt som HR-frågorna flyttar till stora programmet öppnas möjligheter upp för nya mindre evenemang kopplat till HR och ledarskap, sprungna ur aktuella händelser eller intressen.

Nästa tillfälle – HR Leadership Mingle 15 november

Redan nästa vecka bjuder Sime in till ett första mer exklusivt HR-event. Tillsammans med oss på Careereye (där jag jobbar) har Sime skapat HR Leadership Mingle, som blandar det bästa från Sime med de klokaste ledarna inom HR. På scenen pratar bland annat Siri Sandholt, HR-direktör på Telenor, Danica Kragic, vice rektor och robotexpert på KTH och CNNS Tech-redaktör Laurie Segall.

Vill du gå på Sime HR Leadership Mingle 15/11? Gör en intresseanmälan för biljett här eller maila mig på tommie.cau@careereye.se.

Tvekar du? Läs intervjun med Simes Ola Ahlvarsson om vad du kan förvänta dig.

Sime HR Summit genom åren

Vad gör Sime HR speciellt? Några gäster berättar år 2014

Sime HR Summit 2013 på Gröna Lundsteatern

Sime HR Summit 2014 på Hasselbacken – The Quest for Change-Makers

Intervjuar Salim Ismail, Founding Executive på Singularity University, om exponentiella organisationer under  Sime HR Summit 2015

 Sime HR Summit after-talk 2014 – lansering av Epicenter Stockholm

 Sime HR Summit after-talk 2014

Sime HR Summit 2013 – Mikael Eriksson Björling om arbetslivet i the Networked Society

 Första Sime HR Summit eventet år 2012. Ericssons HR-direktör Bina Chaurasia gästade. 

Lunch 2013 – Vi diskuterar hur Sime HR Summit ska utvecklas