Därför ska du följa Sthlm Tech Fest

sep 4, 2016 | Careereye, Digital utveckling, Entreprenörskap, SthlmTech, Uncategorized


På tre år har antalet startup-investeringar per månad i Stockholm tiodubblats. Därför är det inte konstigt att Sthlm Tech Fest, som går av stapeln på Waterfront i Stockholm nu på måndag och tisdag, har vuxit till årets händelse för alla inom och runtom den bubblande och snabbväxande techsektorn i Stockholm. Men vare sig du jobbar för en start-up, en myndighet eller ett svenskt storföretag är eventet högst relevant. Likaså vare sig du är företagsledare, HR-chef eller chef för digital utveckling, för den bubblande techsektorn lämnar ingen del av vårt samhälle oberörd. Här listar jag skälen till varför du ska följa eventet och vad jag själv kommer att göra på plats.

Vad är Sthlm Tech Fest?

Sthlm Tech Fest är två dagar proppfulla med föredrag, inspiration och möten mellan företagsledare, entreprenörer, investerare, utvecklare, designers och journalister. Eventet är ambitiöst uppbackat av Telia, Ericsson, EQT Ventures mfl. Det är kort och gott en smältdeg av lite av det bästa, eller som mediaprofilen Viggo Cavling skrev i techsektorns älsklingsmedia Breakit häromdagen

Äntligen – nu är det julafton för alla oss i Breakit bubblan.

Känner du inte att du tillhör den bubblan? Då är det värt att komma på besök, tro mig. Här är några siffror om Sthlm Tech Fest.

+50 talare, bl.a. Daniel Ek, grundare Spotify, Jan Eliasson, vice generalsekreterare FN, Evan Sharp, grundare Pinterest, Niklas Zennström, grundare Skype/Atomico mfl, Jonathan Oliver, Global Head of Innovation Microsoft, mfl.

+ 30 medier, varav flera internationella så som The Wall Street Journal, The Financial Times, The New York Times, BBC, Bloomberg och AP.

+70 investerare, varav flera av världens tyngsta riskkapitalbolag så som Index Ventures, Accel Partners, Atomico, Lakestar, Northzone mfl.

+90 startups som visar upp sig, från mognare snabbväxare som Spotify och Klarna till uppstickare och utmanare på i stor sett varje viktigt område inom näringsliv och samhälle (Careereye är ett av bolagen som ställer ut, kom och hälsa på om du är på plats).

Av dessa anledningar och en positiv erfarenhet från tidigare årgångar kommer jag själv vara på plats för att träffa gamla och nya vänner och kontakter, spana, visa upp Careereye och sprida kunskap från samtalen både på och utanför scenen. Det tycker jag du också ska göra.

Därför ska HR-chefen gå på Sthlm Tech Fest

Historiskt har HR-chefer inte deltagit på techkonferenser. Det började vi ändra på när vi startade Sime HR Summit 2012. Nu är det vanligare, och som HR-chef ska du definitivt följa Sthlm Tech Fest. Här kan du t.ex. bevittna era nya konkurrenter i talangjakten. På Sthlm Tech Fest bubblar det av drömmar, visioner, spaningar, gemenskap och framgångsanda – den typen som allt fler talanger attraheras av. Det är många av bolagen på Sthlm Tech Fest som kommer jaga era nuvarande och framtida talanger, när som helst snart. Vissa gör det redan. Vad kan din organisation lära av dessa bolag? Hur kan ni samarbeta?

Som jag skrev redan efter förra årets Tech Fest hittar du typiskt också många intressanta bolag som löser frågor inom HR området. Några har kommit en bra bit på vägen, några ligger i vassen och kan bli Nästa Stora Grej. Håll utkik!

Mitt schema på Sthlm Tech Fest

Gör mig börjar Sthlm Tech Fest redan idag söndag, med mingel och middag i Blå Hallen i Stadshuset. Det är värt den extra kostnaden för att under avslappnade och likväl upprymda former träffa vänner, kollegor, beslutsfattare och influencers redan innan det stora eventet startar. Så här ser mitt schema ut för Tech Fest. Hör av dig via Twitter eller mail om du vill träffas.

Söndag 4/9: Jag finns på minglet och VIP middagen i Stadshuset.

Måndag 5/9: Jag börjar tidigt med uppställning av Careereyes monter i stora salen. Därefter kommer jag att lyssna på de flesta föredragen på stora scenen (du hittar mig som alltid på de främre raderna) och både dokumentera det som sägs samt sprida och diskutera på Twitter. Mina egna favoriter i programmet är:

  • Future of Tech med Telia och Ericsson
  • Future of Design + Product
  • Future of Virtual Reality
  • Future of Artificial Intelligence.

Delvis för hur brett detta kan appliceras i vår värld men framförallt för att jag tror att just dessa områden är det som kommer att skapa flest möjligheter för att transformera HR, ledarskap och arbetslivet de kommande åren. Under lunchen kommer jag att mingla, försöka ”pick some brains” bland alla kloka deltagare samt finnas i Careereye montern för att prata om hur vi kan bidra till snabbväxande företags talangjakt.

Tisdag 6/9: Jag är i största möjliga mån vara på plats i montern och ha enskilda möten och samtal. Under eftermiddagen ska jag föreläsa och workshopa med ett gäng toppchefer på Handelshögskolans executive program IFL så då är jag inte på plats, men mina kollegor är där.

Så följer du Sthlm Tech Fest på distans

Det går fortfarande att köpa biljett här. Har du ingen möjlighet att delta på plats kan du följa eventet på flera sätt. Enklast är att följa händelserna på Twitter, t.ex. genom att följa

Hashtagtråden #sthlmtech

Hashtagtråden #sthlmtechfest

Arrangörens twitterkonto @SthlmTech

Du kan följa mig på @tommiecau där jag kommer sprida intryck från programmet. Andra bra influencers på plats att följa är @MaralKalajian på inkubatorn Sting. Tyvärr stramas inte eventet live så det är Twitter och övriga sociala kanaler som gäller.

Så vad väntar du på? Hoppas vi ses på plats eller i varje fall digitalt!