Så förändrar teknik HR arbetet – temarapport och intervju

aug 9, 2016 | Digital utveckling, Employer branding, HR, HR Tech, Talangjakt

Läser du senaste numret av HR & Leadership Briefing från InsightLab hittar du även en läsvärd temarapport om HR Tech och en intervju med mig. Temarapporten berör olika delar av teknologiutvecklingen som på flera sätt förändrar HR. I en intervju kan du läsa om mina tankar på utvecklingen inom HR tech och varför startups driver på området extra hårt. Här hittar du en teaser samt länk till intervjun.

Läs hela intervjun på sidorna 11-13 och hela temarapporten här.

Intervjun berör bland annat hur HR tech blivit ett klart hett område och att kapital äntligen går till startups inom HR området, jämte de stora investeringar som Oracle, SAP, IBM och andra stora aktörer gör på området. Utvecklingen gynnar alla arbetsgivare eftersom dessa får fler pigga företag som fokuserar på att lösa problem inom HR. Bortsett från de många vinsterna i storföretagen gynnas kanske små och medelstora företag extra mycket, där nya kostnadseffektiva digitala lösningar gör att de blir konkurrenskraftigare på ett annat sätt – helt plötsligt har dessa tillgång till teknik och lösningar som bara storbolagen tidigare kunde investera i, om det så gäller rekrytering, performance management, utbildning, “medarbetarundersökningar” eller employer branding.

En stor trend inom HR tech är just att fler startups satsar på nya HR lösningar. I intervjun lyfter jag upp dessa fem faktorer som genomsyrar den utvecklingen.

  • Nya användarbeteende driver nyutveckling
  • Ny generation tar tjänsterna från processeffektivisering till användarnytta
  • Trösklar för nya HR tech företag har sänks markant
  • Jakten på ”sjukt bra” design och användarupplevelse
  • Ny kundmarknad för HR tech företagen

Artikeln lyfter även upp 11 svenska startups* inom HR området som värda att följa (och som jag tidigare lyft fram i detta blogginlägg), framförallt aktiva inom rekrytering och employer branding.

Läs hela intervjun på sidorna 11-13 och hela temarapporten här. Rapporten är fullmatad med bra läsning om trender och exempel och med ord från bland andra chefredaktören Thomas Nyberg, psykologen David Schain och pedagogen Mats Frick.

HR & Leadership Briefing är en publikation som samlar fakta, trender, verktyg och framgångsexempel för HR-chefer och ledare som vill skapa attraktiva arbetsplatser. Den går att läsa på nätet och här kan du läsa hela senaste huvudnumret.

God läsning!

* Startupföretagen inom HR som nämns är: Cruitway, Sprancher, Teamtailor, Careereye, Sqore, Selfiejobs, Workaround, Yepstr, Demando, Yobber, Justarrived.