3 tips för ett Almedalen på distans

jul 3, 2016 | Almedalen, Comprend, HR, HR Almedalen, Uncategorized

Idag börjar det traditionsenliga Almedalen. Med 3 800 events kopplat till samhälle, politik och näringsliv fördelat på 7 dagar är det en verklig oas och djungel av kunskap att utforska, sprida och engagera sig i. Men det krävs inte att du är på plats för att ta del av allt nyttigt. Behöver och vill du följa Almedalen på distans har det aldrig varit lättare genom nätet och alla sociala medier. Flera event streamas och både medier, eventarrangörer och influencers sprider flitigt händelserna på plats. I år kommer jag själv att följa och uppleva Almedalen på distans, efter några år på plats, vilket blir både intressant och nyttigt. Här är mina tre bästa tips till dig som också planerar att nyttja möjligheten att följa händelserna hemifrån. Jobbar du med HR blir tipsen extra värdefulla.

Tips 1: Hitta guider till bästa eventen

Första tipset är att leta efter och använda guider som hjälper dig se igenom djungeln av events. På Comprend har vi för andra året i rad skapat eventguiden HR Almedalen, som listar och guidar till de 106 bästa eventen inom HR under Almedalsveckan. Det är vår present till nyfikna HR-chefer och ledare. I guiden hittar du info om varje event med kort beskrivning samt länk till karta men också länkar till sociala medier (twitterkonto och hashtag), vilket gör det lättare för dig att följa händelsen på distans. De utvalda eventen är taggade med ämnen som mångfald, integration, innovation, digitalisering, kompetensförsörjning, arbetsmarknad, det nya arbetslivet och entreprenörskap och är uppdelade per dag.För den som har ont om tid finns även en Topplista med de 25 bästa eventen under veckan. Guiden är perfekt för både dig som är i Visby och dig som deltar på distans.

Se hela guiden på HRalmedalen.se och Topplistan här.

En annan bra guide är Kommunikatörens guide till Almedalen av Sveriges Kommunikatörer.

Tips 2: Nyttja streamade events

Andra tipset är att ta chansen att se några av alla eventen som streamas på nätet. Så många som ca 1000 events av alla 3 800 streamas på nätet vilket är en utmärkt chans för att hänga med på distans. På HR Almedalen har vi dessutom listat de 20 HR events som kommer att streamas under veckan. Det finns massvis av intressanta events i listan så du hittar garanterat något av intresse.

Tips 3: Följ Almedalen via Twitter

Tredje tipset är att utnyttja framförallt Twitter för att följa rapporteringen och diskussionerna från Almedalen. I det officiella Almedalen programmet listas Twitterkontot som är kopplat till varje events (om arrangören har skrivit in det) och Det finns ett gäng Twitter listor kopplat till Almedalen. Makthavare.se har bland annat några här, men finns hur många som helst. En Twitterlista betyder att du får många Almedalen twittrare på ett och samma ställe. Av våra 106 utvalda events i HR Almedalens guide har 86 events ett associerat Twitterkonto och listan med alla twittrande HR arrangörer hittar du här. För Almedalen i stort samlas dessutom mycket innehåll under #Almedalen och för HR diskussionen använder vi #HRAlmedalen. Nyttja dessa möjligheter! Använder du verktyg som t.ex. Tweetdeck (bara på desktop) kan du lätt skapa flöden utifrån hashtags eller Twitterkonton så blir det ännu enklare.

Hoppas dessa tre tips gör dig än mer inspirerad och förberedd för ett bra Almedalen oavsett om du är i Visby eller inte. Är du på plats i Visby och vill träffa oss på Comprend och prata HR finns bland annat min kollega Sara Hernandez på plats samt flera kollegor från systerbyrån Hallvarsson & Halvarsson.

Nu laddar vi för en spännande vecka, både på plats och på distans!