Därför ska HR-chefen gå på EdTech Sweden 2016

jun 9, 2016 | Arbetsliv, Digital utveckling, HR, Uncategorized


Den 20 oktober samlas näringsliv, offentlig sektor och utbildningssektorn kring ett av vår tids mest spännande områden inom digital utveckling, nämligen lärande och kompetensutveckling. Det är EdTech Sweden 2016 som går av stapeln och i år under temat Innovation Learning, där jag har förmånen att leda ett helt nytt spår för HR-chefer och ledare. Tillsammans med många av de klokaste talarna på temat utforskar vi hur digitaliseringen påverkar medarbetares lärande och företagens Learning & Development arbete. Är du HR-chef eller ledare som vill ligga i framkant finns det minst 3 goda skäl för dig att delta. Här är dem.

Lärande ett av digitaliseringens viktigaste områden

En av världens snabbast växande branscher är utbildning. Tack vare utvecklingen av mobilt internet, cloud computing (tjänster i molnet) och nya affärsmodeller har snart hela världens befolkning möjlighet att gå en MBA utbildning, gratis. Vad betyder det för den globala talangmarknaden och vad betyder nya möjligheter för den enskilde att lära och fortbilda sig för alla svenska arbetsgivare? Digitaliseringen av utbildning, kunskap och lärande kan mycket väl bli den transformation som har tyngst påverkan på världens utveckling, på såväl macro som micro nivå. Det ställer helt andra krav på framtidens arbetsgivare. Om detta pratar vi mer på EdTech Sweden och det i sig är en stor anledning till att du som HR chef eller ledare i någon form bör delta.

En fullspäckad agenda med kloka talare

Heldagen på Waterfront i Stockholm samlar mängder av de klokaste och mest passionerade talarna för en fullspäckade och spännande agenda. Hittills offentliggjorda talare inkluderar bl.a. Anna Felländer, Digitaliseringsekonom på Swedbank, Anant Agarwall, VD på utbildningsdisruptern edX och Christina Ortiz, rektor på MIT – bara för att nämna några.

Specifikt för Talent spåret utvecklat för HR-chefer och ledare har vi hittills släppt bland annat följande briljanta talare:

  • Mikael Eriksson Björling: Director på Ericssons Networked Society Lab och evengelist om det uppkopplade samhället
  • Marcus Wärn: Head of Global Learning & Development på Spotify
  • Mikael Weimark: VD på Chalmers Professional Education

Vem vill du se som speciell gäst på Talent-scenen? Maila mig på tommie.cau@comprend.com. Just nu letar vi lite extra efter företagsledare i riktigt stora organisationer som vill prata idéer, erfarenheter och framtidsspaningar kring medarbetares lärande och utveckling.

Unikt spännande nätverk över gränser

På EdTech Sweden blandas näringsliv och offentlig sektor med ledare och medarbetare från utbildningssektorn och svenska politiker. Detta sker ju inte alltför ofta och naturligt. Den 20 oktober blir därför garanterat en dag med intressanta möten och samtal inte bara på scen men även bland deltagare. Ett fullt Waterfront med briljanta människor som delar med sig av idéer, erfarenheter och analyser.

Detta är tre av flera bra skäl till att jag och Comprend engagerar oss i EdTech Sweden och det nya Talent spåret. EdTech Sweden startades redan 2015 av Rektorsakademien Utveckling, som jobbar med mötesplatser för idéer och utvecklingsprojekt som moderniserar skolan och utbildningsväsendet.

Låter det intressant? Läs mer och säkra din plats på EdTech Swedens webbplats så ses vi den 20 oktober.