Så blir årets Sime Hr Summit

okt 29, 2015 | HR, Sime, SIME HR Summit, Talangjakt, Uncategorized


Nio talare, sex spår, ett stekhett ämne. Det är grunden för årets Sime HR Summit, som blir viktigare, bättre och mer fantastiskt än någonsin. Ämnet är ett av vår tids viktigaste – hur attraherar och leder vi talanger för att våra organisationer ska vara snabbfotade, innovativa och exponentiella. Här kan du läsa om hur fjärde upplagan av Sime HR Summit blir (och hur du får en biljett).

Exponentiella organisationer för HR chefen

I går lanserades årets Sime HR agenda. Några överraskningar finns kvar men det kändes väldigt bra att lansera. Frågan om hur vi bygger snabbfotade, exponentiella organisationer och attraherar rätt talang för att arbeta där har seglat upp som en av vår tids viktigaste frågor. Vad sätter det för press på HR chefen? Hur kan hen förbereda sig?

Modellen bakom Airbnb, Uber och TED

De fundamentala saker som Airbnb, Uber, TED, Amazon med flera – företag som skakar om bransch efter bransch – har gemensamt är att de är byggda på exponentiella principer för att organisera och leda. Och som grundaren av Singularity University, Peter H. Diamants, skriver i förordet till Salim Ismails bok på temat, är den nya konsten viktig:

In today’s corporate world there is a new breed of institutional organism – the Exponential Organization – loose on Earth, and if you don’t understand it, prepare for it and, ultimately, become it, you will be disrupted.

Agendan för årets Sime HR Summit fokuserar helt på frågorna om exponentiella organisationer och har sex olika spår för att låta inbjudan gäster utforska och sprida kunskap om möjligheterna som väntar (eller redan är här).

Freelanceboom och nästa generations talangmarknad

Vi undersöker även en global talangmarknad i digital transformation och vad som krävs för att attrahera nästa generations arbetskraft – de mobila, fria talangerna. När Sverige ligger efter på freelansmarknaden, kommer våra svenska storbolag kunna locka framtidens talanger. Eller kommer snabbväxande Airbnb’s vinna jakten? Vad händer när de bästa inte vill bli anställda och ingen vill jobba påen bestämd plats? Den öppna fria arbetskraften är en av hörnstenarna för att bygga exponentiella organisationer.

När maskiner blir exponentiell arbetskraft

Tillsammans med Swedbanks digitala chefsekonom och en av Sveriges främsta experter på Watson – IBMs kognitiva superdator – utforskar vi dessutom vad som händer med organisationer, talangmarknaden och samhällen när nästa generations smarta maskiner blir en del av arbetskraften. Kort sagt, vad händer när Watson goes to work? På HR Summit 2013 träffade vi IBM och tittade i kristallkulan – idag är det vi pratade om verklighet och ny kognitiv teknik står för dörren att ändra affärs- och arbetslivet för alltid. Att gå under huven på den utvecklingen blir en spännande resa.

Unik mix av talare

Nio handplockade talare ska ge sin syn på hur vi bygger exponentiella organisationer och attraherar rätt talang för att arbeta. Här är årets unika mix av gäster på scen:

Salim Ismail, Founding Executive Director på Singularity University och en av världens främsta experter på exponentiella organisationer

Anna Felländer, Digitaliserings- och framtidsekonomi på Swedbank och medförfattare till The Sharing Economy

Torbjörn Hägglöf, Watson Experience expert och verksam inom IBMs kognitiva konsultverksamhet

Henrik Dillman, VD och medgrundare av freelance management plattformen Coworks

Karolin Forsling, Urban Escape grundare och Chief Development Officer på AMF Fastigheter

Anne Charlotte Billing, Vice President HR på Apollo Travel Group

Cecilia Westerholm Beer, Head of Group HR på Cybercom

Robert Lyngman, medgrundare CSO på svenska rekryteringspionjären Sqore

Kevin Marcellus, HR Director Business Unit Radio på Ericsson

Nytt format för HR Summit

När Sime HR 2015 den 10 november kliver in i Festvåningen på Cirkus blir det med ett mer exklusivt format med färre platser, en agenda som inte kräver att publiken sätter av halva dagen och med en mysigare lokal och känsla. Formatet och schemat är dessutom mer integrerat med Sime Stockholm, så att t.ex. deltagare som vill besöka stora Sime har bättre chans att göra när HR Summit nu går Simes lunch och workshop pass. Separat biljett krävs dock.

Biljetter

Se mer info och anmäl ditt intresse för att delta på Sime HR Summit den 10 november här.