På #truStockholm pratar vi digitala förväntningar

sep 4, 2015 | Comprend, Digital kommunikation, Employer branding, Event, HR, Karriärsidor, Talangjakt


På tisdag 8/9 går #truStockholm av stapeln. Den årliga okonventionella HR “konferensen” firar 5 år i Sverige (finns över hela världen), där det är fokus på konversationen mellan deltagare snarare än föreläsningar på scen. Ämnen spänner över hela HR området och i år leder jag och Comprend ett samtal om nya digitala förväntningar hos uppkopplade talanger. Undersökningar visar att det finns stora gap mellan användarnas beteende och företagens kommunikation. Vi ser fram emot bra diskussioner om hur arbetsgivarnas kan möta jobbsökarnas allt tuffare digitala förväntningar.

Ämnet har gott sällskap med flera spår som berör just data, teknik, digitalisering och framtidens jobbmarknad. Som vi pratade om i Almedalen pågår en digital transformation av talangmarknaden, något som märks på allt fler konferenser med HR tema.

Är du nyfiken finns ett urval av spåren på #truStockholm här.

För dig som ska delta och vill bidra i vårt spår är en bra förberedelse att t.ex. kolla igenom er egen karriärsida på företagets webbplats. Är den engagerande? Reflekterar den ert företag, vilka ni är? Får du möta människor, höra berättelser om er kultur och värderingarna och är informationen relevant? När du är klar går det bra att göra om samma process men då i mobiltelefonen.

Det behövs mer samtal och utbyte mellan företag om dessa frågor och detta är ett bra tillfälle. Jobbar du inom HR eller är ansvarig för er kommunikation mot medarbetare eller talangmarknad – och är nyfiken – finns det goda skäl att delta. Inför #truStockholm 2014 skrev jag även några tips till dig som vill få ut det mesta av just detta event.

Hoppas vi ses!