3 lästips från #HRalmedalen

jul 9, 2015 | Almedalen, Comprend, HR, Talangjakt, Uncategorized


Redan innan Almedalen avslutades i söndags började många summera de ämnen och diskussioner man själv engagerat sig i. På Comprend har vi redan hunnit summera ett par seminarier inom HR Goes Almedalen, vårt initiativ för att samla HR frågorna i Visby, och självfallet våra egna events. Här är 3 lästips för hängmattan. Perfekt för dig som vill ta del av den kunskap som utforskades och spreds i Almedalen men inte kunde vara på plats eller hann besöka alla seminarier.

Lästips 1: En talangjakt i förändring – hur attraherar vi rätt medarbetare i en ständigt uppkopplad värld?

Är talangmarknaden nästa offer för digital transformation? Det var inledningen till Comprends frukostseminarium i Almedalen om vilka utmaningar och möjligheter talangmarknaden möter när den digitala utvecklingen går allt snabbare. Tillsammans med en expertung panel utforskade vi flera stora trender och frågade oss om talangmarknaden har hängt med i den digitala utvecklingen och vad arbetsgivare behöver göra för att ligga i framkant. 

Här summerar min kollega Sanna Stefansson de viktigaste frågorna och diskussionerna

Lästips 2: Matchning för 2020-talet – varför är det fortfarande så svårt att pricka rätt?

Att hitta rätt kompetens är en ständig utmaning och de flesta arbetsgivare anger det som det enskilt största hindret för tillväxt. På PerformancePotentials seminarium på tisdagen om varför det fortfarande är så svårt att hitta rätt kretsade diskussionerna om allt från glappet mellan utbildningsväsendet och yrkeslivet, till konkreta förslag på vad arbetsgivarna kan göra.

Här summerar min kollega Sanna Stefansson 7 saker du ska ta med dig från seminariet 

Lästips 3: Hur förändrar framtidens arbetsplats vår kommunikation?

Framtidens arbetsplats skapar nya möjligheter för hur vi kommunicerar. För dagens talangerna blir arbetsplatsen även en viktig manifestation för organisationers kultur, värden och arbetssätt. Utvecklingen förändrar helt vad ett kontor och en fastighet ska bidra med. Under ett seminarier på Epicenter i Almedalen utforskade vi på Comprend frågan närmare ihop med utvalda experter.

Här summerar jag panelens viktigaste poänger

www.almedalen.comprend.com kan du läsa fler av våra summeringar från Almedalen.