Mitt Almedalen 2015 – talangjakt, HR och kaffe

jun 28, 2015 | Almedalen, Comprend, Epicenter, HR, Talangjakt, Uncategorized


Almedalen 2015 för mig kommer att handla om att lyfta utmaningarna och möjligheterna med att attrahera och engagera dagens uppkopplade talanger. Mellan måndag och torsdag deltar jag i 6 events på temat och besöker flera andra. Med Comprend gör vi dessutom Almedalen debut med inte mindre än 8 events. Vi gör också det unika initaitivet HR Goes Almedalen för att sätta fokus på HR frågorna. Guiden HRalmedalen.com och #HRalmedalen ska inspirera och underlätta för ledare och HR-chefer att maxa Almedalen. För den nyfikne delar jag med mig av min vecka. Hoppas vi ses.

Nästan samtliga events nedan ligger på HRalmedalen.com.

Måndag 29 juni:

Vem är vinnare på den globala talangjakten:

Besöker Svenskt Näringsliv. Fokus på skolans betydelse för starka och växande företag. Debatt med Svenskt Näringsliv och företagsledare. Hoppas på upprop om en skola som möter en tuffare värld och mer globaliserad talangmarknad.

Kl. 09.00 på Svenskt Näringsliv, Hamngatan 3, Trädgården.

The Hot Seat – HR challenges in digital transformation

Leder lunchpanel på Epicenter Almedalen. Djupdykning i digitalisering, rekrytering, talent management, ledarskap med Katarina Berg, VP Global HR Spotify, Åsa Ragnar, VP HR & Communication Teracom Boxer Group och Åsa Jamal, VP HR & Communication på TV4. Ska dra ur panelen framgångsfaktorer för att överleva och driva digital transformation.

Kl. 12.00 på Epicenter Almedalen, Södra Kyrkogatan 3.

Mångfald – Walk the Talk

Besöker event om mångfald. Samtal och idéjakt om hur vi går från snack till handling inom mångfald. Politiker, företagsledare och experter pratar. Hoppas på uppfriskande samtal och konkreta handlingar. 

Kl. 15.00 på St Hansgatan 41, Innergården.

Är nya roller och innovation i arbetssätt grunden för digital transformation?

Co-leder powermingel och samtal om nya arbetssätt och ledarskapsprinciper för digital transformation, ihop med Hammer & Hanborg. Hoppas på att skapa en bra verktygslåda för att lyckas tillsammans med publiken.

Kl. 18.00 på Best Western Strand Hotel, Strandgatan 34.

Tisdag 30 juni

Arbetslivets digitalisering – en möjlighet?

Besöker morgonevent om digitaliseringens effekter för framtidens arbetsplatser. Perspektiv på hur arbetsgivare, facket och politiker kan samverka för att göra digitaliseringen till en win-win för medarbetarna. Hoppas framåtblickande nykter  verklighetsuppfattning. 

Kl. 08.15 på TCO Parken, Strandgatan 1

Matchning för 2020-talet – varför är det fortfarande så svårt att pricka rätt?

Talar i lunchpanel hos Performance Potential om behovet att testa nytt i rekrytering när det CV och traditionella metoder inte längre fungerar. Hoppas på belysa behovet av att våga tänka nytt kring nya tjänster och metoder och inte vänta för länge.

Kl. 11.30 Strandvägen 4

How does our future workspace change the way we interact and communicate? 

Talar i panel på Epicenter om utmaningen när framtidens mobila arbetsplatser möter gårdagens stela kommunikationsmetoder. Övriga är en kreativ chef, en kaffekonsult och en arkitekt. Kan inte bli mer bättre! Hoppas kunna väcka aha-upplevelser och få folk att aldrig igen kunna undgå kommunikationsbristerna på arbetsplatsen.

Kl. 15.00 på Epicenter Almedalen, Södra Kyrkogatan

Digital transformation och kommunikationschefens största utmaningar

Deltar på Comprends egna mingel och panel om kommunikationens digital transformation. Vi frågar oss om kommunikationen och kommunikationscheferna har hängt med i digitaliseringen och pratar med bl.a. Hyper Island och JM. Hoppas på träffa många nyfikna kunder och ladda på med nya friska insikter från kommunikationschefens stol.

Kl. 18.00 hos Comprend på Hästgatan 4

Onsdag 1 juli

Mångfald i arbetslivet – lönar det sig att sluta rekrytera likasinnade?

Deltar på nästa event om viktiga ämnet mångfald. Samtal hos Performance Potential om bredare mångfald och hur vi åstadkommer större bredd av värderingar, kompetenser och perspektiv för att berika samhället i praktiken. Ser fram emot spännande panel med blandade bakgrunder.

Kl. 13.30 på Strandvägen 4

Vem vill bli chef? Om ungas syn på ledarskap och chefsrollen

Besöker viktigt event om ledarskap. Många studier säger att unga flyr chefsroller men unga inom scouterna tycker omvänt. Samtal om lärdomar från scouternas syn på engagemang och värderingar för att förstå framtidens ledarskap.

Kl. 16.00 på Clarion Hotel Wisby Strandgatan 6

Torsdag 2 juli

En talangjakt i förändring – hur attraherar vi rätt medarbetare i en ständigt uppkopplad värld?

Leder Comprends frukost om talangjakt i en digital värld. Vi samlar experter inom HR och kommunikation och undersöker de nya spelreglerna för att attrahera och engagera talanger. Har talangmarknaden hängt med och vad krävs av de arbetsgivare som vill ligga i framkant i jakten på dagens uppkopplade talanger?

Kl. 07.30 hos Comprend på Hästgatan 4

Hästgatan 4

The hunt for talent in digital growth companies – how can you attract and retain the best?

Leder panel och workshop om talangjakten i digitala tillväxtbolag. Vilka är de svåraste utmaningar och hur tänker och gör talangjägare och ledare från digitala branscher. Panelsamtal övergår i workshop övningar

Kl. 13.00 på Epicenter, Södra Kyrkogatan 3

Mellan varven blir det besök på högkvarteret på Hästgatan 4 och uppladdning med kaffe och energifyllda möten med härliga personer. Hoppas på bra väder på stranden. 

Vi ses!