3 samtal att följa i Almedalen

jun 17, 2015 | Almedalen, Digital kommunikation, Employer branding, HR, Talangjakt, Uncategorized


Almedalen är en perfekt plats för att utforska frågor kopplade till ledarskap, kompetensförsörjning, arbetsmarknad och talangjakt. Ämnena är inte relevanta bara för HR cheferna, utan för alla ledare som vill ligga i framkant i hur vi attraherar, utvecklar och behåller rätt medarbetare. Med hundratals evenemang inom de här områdena är detta nog så stor anledning att besöka Almedalen om man vill ligga i framkant.

3 tips om talangjakt i Almedalen

Att utforska och sprida kunskap om hur vi attraherar och engagerar medarbetare är sedan länge en av mina stora passioner. Som ansvarig för Talent Communication Solutions på Comprend har jag också förmånen att göra just detta i Almedalen. Om du också är intresserad av dessa ämnen tipsar jag gärna om dessa tre evenemang där jag medverkar. Vi angriper frågeställningen från flera perspektiv och utspritt på flera dagar. Gå till länkarna för mer info om eventen och anmälan.

Mån 29/6: Powermingel och seminarium kl. 18.00 hos Hammer & Hanborg om ”Är nya titlar och innovation i arbetssätt grunden för digital transformation”. Deltar gör bl.a. jag, Nordnets Sverigechef Eva Trouin och Hammer & Hanborgs VD Lotta Fredriksson.

Tis 30/6: Lunchevent och paneldiskussion kl. 11.15 hos Performance Potential om ”Matchning för 2020-talet – varför är det fortfarande så svårt att pricka rätt?”. Panelen, som består av bl.a. jag och Sustainergies grundare, diskuterar bl.a. utmaningar och möjligheter med nya metoder och tjänster för att hitta rätt på talangmarknaden.

Tor 2/7: Frukostmingel och seminarium om ”En talangjakt i förändring – hur attraherar vi rätt medarbetare i en ständigt uppkopplad värld?”. Detta är Comprends egna frukost för ledare inom HR och kommunikation där vi plockat ihop några av de klokaste och mest nyfikna experterna för samtal.

www.almedalen.comprend.com uppdaterar vi på Comprend löpande de aktiviteter där vi deltar. Här kan du även läsa vilka frågor och ämnen mina kollegor och jag engagerar oss i under Almedalen. 

Jag deltar gärna i fler paneldebatter, samtal och diskussioner kring de ämnena som ligger mig varmt om hjärtat. Hör av dig till mig på tommie.cau@comprend.com eller 070-2607093 om det låter intressant.