Kandidater kommer aldrig att älska ditt företag

okt 9, 2014 | Uncategorized

Det har aldrig varit lättare att se om medarbetarna älskar sitt företag eller inte. Nyligen såg jag detta citat från Simon Sinek, bland annat författare till boken Start with Why, som gjorde intryck.

Simon pekar på hur medarbetarnas glädje, engagemang och passion för sin arbetsplats har avgörande betydelse för om man lyckas engagera, vinna och behålla kunder. Den 20 oktober modererar jag konferensen Äntligen Måndag, med temat ”Arbetsplatskultur=varumärke!?”, vilket faktiskt omfamnar precis den här diskussionen.

Gäller även kandidater

En sak som många glömmer bort är att Simon Sineks kommentar är precis lika sann för rekrytering och employer branding. Det har aldrig varit lättare att se om medarbetare älskar organisationen de jobbar för. I tidsåldern av Glassdoor, Uppdrag Granskning och ett aldrig sinande flöde av intryck, åsikter, rankings och ”berättelser från insidan” ser individer, tjänster och vissa mer transparenta företag till att det är så. Varför ska talangfulla individer välja att jobba där om inte medarbetarna uppenbart gillar det? Kort sagt:

Candidates will never love a company until the employees love it first.

Tänk hur annorlunda vi nog skulle tänka kring kommunikation, rekrytering och talangjakt om vi hade detta som ledstjärnan. Jag utmanar allt att anamma detta.

Simon says.