Vad gör en kommunikationskonsult i 90 dagar?

aug 19, 2014 | Uncategorized

Pitcher, demokratiprojekt och ”Onboarding on the run”. Ja vad hinner egentligen hända på 90 dagar på en digitalbyrå som KW Digital? Säg så här, kommer man in på en byrå med nyförvärvad energi, toppat självförtroende och spetsade visioner, lagom till försommaren dessutom, blir svaret därefter. Mycket.

Till att börja med jobbar vi inte med utdragen onboarding. Min tredje dag åkte jag t.ex. ödmjukt men laddad iväg på en offsite med Business Development gänget (min del av firman) och diskuterade vår framtid som byrå. Nej, onboarding på KW Digital är mer av det jag kallar ”on the run”, vilket jag även gillar. Efter 3 veckor ansvarade för vår pitch till ett av landets större börsbolag och det kändes inte som några vidare konstigheter. Det bästa jag vet är förtroende och det får man snabbt på ”KW”. Onboardingen underlättas av att det finns gott om andra personer att skratta ihop med när man inte riktigt hänger med (eller ska lära sig diverse system, rutiner, namn och förkortningar). Extra roligt är det när jag nu själv går runt och hälsar på nästa vända nya medarbetare, känner mig spontant väldigt hemvan. Devisen från en av mina förra arbetsplatser gör sig klart påmind.

Ett år här är som tre år på andra ställen.

Energin, självförtroendet och ambitionen ovan är i sig ett resultat av enorm tillväxt, en management buy-out av KW Digital (och Hallvarsson & Halvarsson) och massrekrytering av duktiga kollegor. Något som definierar vardag och stämning på Sveavägen 20.


Sveavägen 20 – här hänger jag på dagarna.

Arbetsmässigt då? Vi finns på jorden för att skapa engagerande och effektiv kommunikation åt våra kunder. Som client manager och seniorkonsult gör man många saker för att det ska lyckas, bl.a. leder pitcharbeten, jobbar som rådgivare i projekten samt driver vårt arbete med att synas och dela kunskap externt. Några arbetsmässiga highlights hittills inkluderar:

Pitcher

Pitcharbete mot några av våra största börsbolag, bl.a. inom digital finansiell rapportering, ett spännande område som har långt större möjligheter och bredd än gemene man (och ibland kunderna) tänker sig. Mer om detta snart.

Demokratiprojekt

Sedan i juni jobbar jag och ett par kollegor bl.a. med demokratiprojektet Vote Sveriges webbplats (www.votesverige.se), vars syfte är att höja röstdeltagandet i riksdagsvalet bland utlandssvenskar. Enormt spännande ”feel good” projekt.

Almedalen

Hallvarsson & Halvarsson, Springtime och KW Digital var alla närvarande i Almedalen. Fyra långa och intensiva dagar bjöd på många spännande möten och mycket inspiration. För egen del deltog jag i en (förhoppningsvis) givande paneldebatt om digital talangjakt, och med hem kom många tankar på närvaron nästa år. Se några highlights här.

Under parollen ”Folk i Almedalen” pratade vi under veckan med deltagare i Almedalen om ämnet förtroende. Läs vad som sades på folkialmedalen.se.


Kallis under Almedalen – perfekt för informella möten.


Äta bör man annars dör man.


H&H kollegorna Dan och Cecilia värmer upp inför Valbar i Visby.


Exkollegan och vännen Anna Dyhre pratar ledarskap och rymd med Fuglesang et.al.


Taggade panelistkollegor under ”Talangjakt i den digitala världen”.


Alltid en kaffe med. Oplanerad smygreklam dock.


Gode talangjägare och vännen Torgil Lenning med panel om Östersjöregionen som talangmagnet.


Pratar förtroende för #folkialmedalen med bl.a. politikern och människorättsjuristen Hanna Gerdes.

Kaffe, möten och partaj med nya kollegorna

Inom byrån och gruppen har vi många enormt duktiga medarbetare, det råder det verkligen ingen tvivel om. Att träffa och lära känna dem är enorm givande och roligt. Många kaffemöten  (lyckligtvis har vi även mycket kaffe) innan sommaren hann det bli men tyvärr inte så många som jag hade hoppats. Fler väntar!


Med nytillskotten på KW Digital. 


Utan kaffe snurrar inte hjulen på Sveavägen 20 (som tur är har vi även gott om vatten…). 


 Positiva kollegor!

Cheferna trycktestar Springtimes Almedalssång 2014 på sommarfesten (nej det blir inte fler bilder än så).

Biz dev

Som en konsekvensen av att vi är partnerägda igen och alla visioner och all energi ska kanaliseras någonstans jobbas det just nu mycket med framtiden. Kan konstatera att det blir en enormt rolig tid framöver!


Biz dev jobbar. 


Biz dev äter.

Events och sharing is caring

Efter 8 års fokus på talangjakt och varumärkeskommunikation finns det mycket tankar och idéer att dela med sig av och jag är tacksam varje gång någon vill/orkar lyssna, vilket mina kollegor bland annat gjort på vårt interna Speakers Corners. Under våren gick även H&Hs årliga årsredovisningsseminarium av stapeln, mycket bra och givande dag för mig som nu att delta på.


Hejar på och pratar talangjakt och digitala möjligheter med nya ungdomsinitativet #pallajobba. Superspännande!


H&Hs årliga årsredovisningsseminarium.


Åsa Ragnar på Teracom Boxer Group sätter tonen. 


Tydliga budskap på finalen av entreprenörsprogrammet och tävlingen Business Challenge (där jag var rådgivare 2010-2013).


En av vårens roligaste händelser! Samlar +70 HR chefer på Google Sverige för Employer Branding Movers & Shakers 2014. 

Det var första 90 dagarna. Välkommen med på nästa del av resan.