Topp 5 inlägg för hängmattan

jul 10, 2014 | Uncategorized

Kommunikation, talangjakt och digitala möjligheter är ämnen som väcker intresse. Som inspirationsläsning för sommaren hittar du här mina mest populära blogginlägg från det senaste året. På bloggens topp 5 finns bl.a. frågor om digitala HR trender, varumärkesbyggande, ditt professionella rykte och hur kontoret och medarbetarna blir allt starkare magneter.

1. 4 HR trender som framgångsrika företag har koll på

70% av världens VDar är överens om att talangen står i centrum för organisationens långsiktiga ekonomiska värdeskapande och konkurrenskraft. Detta inlägg sammanfattar fyra separata blogginlägg om starka HR trender som allt fler organisationer behöver ta till sig för att ligga i framkant. Läs inlägget här.

2. Hur ser ditt professionella rykte ut egentligen?

I en ekonomi och värld där ryktet för organisationer och människor avgör allt mer är  valutan för framtiden förtroende. Ditt rykte föregår dig alltid och är i allt högre utsträckning skillnaden mellan produkt X och Y, person A och B, arbetsgivare och 2. Detta inlägg handlar om rykte, ditt rykte. Läs inlägget här.

3. Har KF blivit Sveriges mest bortslarvade varumärke?

KF var en gång Sveriges i särklass starkaste varumärke. Sedan hände en hel del. Detta inlägg blickar tillbaka och diskuterar en av Sveriges kanske tuffaste varumärkesresor, utifrån både kund och medarbetarperspektivet. Och varför det skulle vara enormt roligt att få jobba med att utveckla upplevelsen som kund och medarbetare nu. Läs inlägget här.

4. Nytt innovationshus ska locka framtidens talanger

Framtidens talanger kräver arbetsplatser som förstärker deras självförverkligande, identitet och som ger utlopp för kreativitet. Samtidigt ställer den snabba digitaliseringen helt nya krav på företagens affärs- och produktutveckling. Detta inlägg handlar om ett nytt innovationshus i Stockholm, byggt för att locka framtidens talanger och driva snabbare utveckling och innovation i en alltmer digitaliserad värld. Läs inlägget här.

5. Människan i fokus – det bästa från Employer Branding Movers & Shakers

I maj träffades ett 70-tal HR ledare för att att delta i trendspaningar inom Employer Branding från Google, Spotify, PwC med flera. Detta inlägg delar med sig av insikterna om hälsans betydelse för varumärket, möjligheterna för employer branding med digital teknik och om medarbetare som blir talangmagneter i en alltmer personlig värld. Läs inlägget här.

Hoppas detta ger lite bränsle till dina tankar och reflektioner i sommar. God läsning i hängmattan eller var helst du nu söker din inspiration!