Talangjakten på agendan i Almedalen

jun 26, 2014 | Uncategorized

När Almedalen om ett par dagar startar blir det som vanligt ett årligt mecka dit många vallfärdar för att utforska viktiga frågor för samhälle och näringsliv. På årets upplaga finns det även många intressanta aktiviteter för den som vill fördjupa sig, förstå och hänga med i viktiga talangfrågor för dagen och morgondagen. Spår om arbetsmarknaden, utbildningssystemet, innovation, nytt ledarskap, unga talanger, entreprenörskap är bara några.

Själv har jag förmånen att tillsammans med bl.a. Katarina Berg, VP Global HR Spotify, diskutera ”Talangjakten i den digitala världen – hur gör man och vilken kompetens krävs för att göra rätt?” under ett lunchseminarium på onsdag 2/7. Då utforskar vi hur gör man för att hitta talangerna i den digitala världen, vilken kompetens som krävs för att göra rätt och vilka framgångsrika exempel som finns. Välkommen!

Ett mindre axplock av andra lovande aktiviteter för den talangfokuserade inkluderar:

Det finns många fler spår än dessa och med andra ord något för de flesta smaker. Om man vill göra en avstickare från talangfokuset finns det fler än 3000 andra aktiviteter under veckan. På Almedalens hemsida kan du frottera dig i all info. Under #almedalen på Twitter är aktiviteten redan i full gång.

Almedalen är även i sig en värdefull plattform för talangjakt för alla jobbar med politik, media, kommunikation och samhällsutvecklingens olika delar, men även näringsliv i bredare mening. Många är där och många organisationer investerar betydande summor för att engagera på plats. Ett givet tillfälle för employer branding om man har resurser och street smartness för att göra avtryck. Både på plats och digitalt.

Är du på plats? Jag är där heldagar måndag, tisdag och onsdag.

Hoppas vi ses!

PS. Fotot bjuder Gotlands kommun på.