Så ligger du i framkant av Employer Branding 2014

mar 5, 2014 | Uncategorized

Jakten på talangerna ser ut att fortsätta med full kraft även 2014 och fler och fler arbetsgivare investerar allt mer resurser i olika employer branding insatser. Många har arbetat länge med området och behöver nu ta nästa steg. Vissa andra har precis börjat utforska grunderna. Oavsett nuläget behöver alla utvecklas för att hänga med. Rådgivarna, konsulterna och leverantörerna förväntas även ligga ett par steg före kunderna för att vara relevanta. Så oavsett om vi är en kund, leverantör eller rådgivare behöver vi därför ibland fylla på vårt förråd av kunskap, kreativitet och idéer för att lyckas med det vi vill. 2014 är inget undantag.

Tur är då att det händer flera spännande aktiviteter i vår för dig som vill ligga i framkant och ta stora kliv under det kommande året. Eftersom jag själv planerar att försöka delta på några aktiviteter för att samla intryck och träffa andra jag kan inspirera och inspireras av ville jag lista några som jag tycker är extra spännande. Kanske kan de även släcka din kunskapstörst under våren.

Varsågod.

6 mars: Universum Awards

Universums kunskapsevent på våren med efterföljande gala full av underhållning och prisutdelning med Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i centrum. Ordnas i morgon torsdag med fokus på de kommande 10 åren, hur talangmarknaden väntas se ut år 2024, med talare från ÅF, Sweco, Prime, Tre, Deutsche Bahn mfl. Mer info och biljetter här: http://universumglobal.com/about/events/sweden/universum-awards/

10 mars: Employer Branding for HR

Seminarium i HR Bloggens regi där branschkollegorna Annika Ahnlund och Linus Holmgren mfl. ger inspiration och konkreta exempel för lyckat arbete med employer branding. Mer info och biljetter här: http://hrbloggen.se/seminarier/employer-branding-for-hr

27 mars: Sveriges Bästa Arbetsplatser-galan 

Great Place to Works årliga gala för att utse och fira Sveriges Bästa Arbetsplatser. Helkvälll med underhållning och inspirerande exempel från ”best in class” att se upp till och lära sig av. Mer info och biljetter här: http://www.greatplacetowork.se/publikationer-o-event/629-sveriges-baesta-arbetsplatser-galan-2014-

3 april: 2014 Nordic Employer Branding & Communications World Series Summit

Branschkollegan och Employer Brand International grundaren Brett Minchingtons globala turné landar i Stockholm den 4 april och bjuder upp till en heldag med globala trender och intryck, ny research och talare från Lego, Volvo, Spotify, Linkedin, Adidas mfl. Mer info och anmälan här: http://www.employerbrandingsummitnordic.com.

Om du är intresserad av att delta, hör av dig till mig för extra bra deal.

10-11 april: HRunconf

1,5 dag och kväll av sk. un-conferencing för att få inspiration och uppslag till att lösa problemen som uppstår med employer branding och annat i HRarbetets vardag. Mer info och biljetter här: http://www.hrunconf.se

8 maj: #truStockholm: 

#tru är världens största unconference inom HR och kommer i vår till Stockholm för fjärde året och erbjuder en heldag för dig som vill ligga i framkant inom ämnen som rekrytering och employer branding. Mer info och biljetter här: http://hrbloggen.se/seminarier/trustockholm

Det finns något för alla!

Behöver du mer kunskap eller inspiration från globala trender och de som ligger i framkant eller behöver du diskutera med kollegor? Kanske behöver du både och. I vår finns det flera möjligheter och dela gärna med dig här om det finns fler aktiviteter som du tycker är värda att lyfta fram.

Lycka till i kunskapsjakten och hoppas vi ses.