Det slutar alltid i talangfrågorna

nov 7, 2013 | SIME HR Summit, Uncategorized


SIME HR Summit – Utforskar och sprider kunskap

För ett år sedan var det en idé vi presenterade i en frukost med några av de mest nyfikna ledarna och HR cheferna runtomkring oss. Bland annat kom Ericssons globala HR direktör Bina Chaurasia och delade med sig av sina erfarenheter och tankar. Vi pratade om jakten på talanger i det nya digitala samhället och hur vi kan lära oss mer. Responsen var enorm.

Nu i veckan släppte vi agendan för SIME HR Summit och temat The Future of HR in the Networked Society. Utvalda ledare, HR-chefer och branschexperter träffas under en energifylld eftermiddag för att ta samtalet vidare. Tillsammans med ett helt fantastiskt team av talare och speciella gäster från Ericsson, IBM, MTG, Spotify, Facebook, Microsoft, Linkedin med flera utforskar vi hur en alltmer uppkopplad värld påverkar HR och sättet vi attraherar, rekryterar, utvecklar, belönar, leder och organiserar våra talanger.

Temat, ämnena och intresset för SIME HR Summit 2013 visar att vi lever i en enormt spännande tid.

Stora ledare spår att världen kommer att förändras mer de kommande 10 åren än de senaste 50.

Detta tack vare den digitala utvecklingen. Vad har självfallet enorm påverkan på HR. Till den grad att det just nu kanske är den mest spännande tiden, någonsin, för att jobba inom HR. Varför?

Jakten på överlevnad eller försprång i det paradigmskifte världen upplever just nu slutar nämligen alltid i talangfrågor.

Vi ska anpassa våra företag till den nya digitala verkligheten, hitta nya affärsmodeller, hantera tidigare okänd konkurrens, jobba dubbelt så fort, transformera kulturer, välkomna nya generationer. Utmaningar som bottnar i frågor om att hitta nya kompetenser, nya människor, som ska jobba på nya sätt, med nya (otestade, osäkra, riskfyllda) saker.

Detta är bakgrunden till SIME HR Summit och det är enormt häftigt att se det engagemang och medskapande som gäster, talare, partners och andra har visat de senaste månaderna.

Med mindre än en vecka kvar är det hög puls och långa dagar (och de mest spännande). Det bästa av allt:

Vi har fortfarande några överraskningar kvar. 

Är du HR-ledare och vill delta den 12 november så maila mig på tommie@sime.nu innan sista stolen är tagen. Här samlar vi information om eventet, agendan och talarna. Det blir passionerat, energifyllt och annorlunda.

Följ även gärna SIME HR Summit på Twitter.