Alla borde ha en alldeles egen kvartalsrapport

okt 21, 2013 | Uncategorized

Fotograf Magdalena Bibik ber mig söka i glaskulorna. 

Vi har precis passerat kvartal 3 och är nu inne i det ofta så stressiga kvartal 4. Företagen och dess medarbetare går på högvarv för att klara årets utlovade resultat. Samtidigt duggar rapporterna för tredje kvartalet snart tätt. Fullt av prestationer, framgångar, utmaningar, prognoser, planer. Det skulle kunna gälla oss alla.

I en kort men inspirerande artikel läste jag nämligen nyligen att vi individer borde släppa våra egna kvartalsrapporter, likt börsnoterade företag rapporterar sin ekonomi, prestationer och framtidsplaner. En kittlande tanke. Men hur din ekonomi ser ut är jag inte intresserad av. Våra kvartalsrapporter ska däremot innehålla en kort och koncis uppdatering om:

  • Var vi är i våra jobb och lite om vår karriärsituation
  • Vilka projekt vi har jobbat med sen sist eller jobbar med just nu
  • Om vi blivit befordrade eller fått nya förtroenden
  • Om vi lyckats uppnå något annat speciellt
  • Vilka mål och planer vi har framöver (förslagsvis kommande kvartalet).

Kort och gott en beskrivning av senaste perioden och en plan och uppskattning för den kommande. Det kan räcka med en sida.

Med så stora nätverk som många har idag och med den hastighet som många förflyttar sig och saker förändras skulle detta vara guld värt för mig, för att hålla top of mind vad mina vänner och kontakter gör och tänker och hur jag eventuellt kan hjälpa till. I det här sammanhanget är jag helt för mer kvartalsfixering, om det kan hjälpa mig få bättre insikt om var mina vänner och kontakter befinner sig och hur jag eventuellt kan hjälpa till.

Jag ser fram emot din nästa kvartalsrapport. Länge leve kvartalsekonomin.