Riskkapitalister och teknik på Talk to Sweden i London

aug 26, 2013 | Uncategorized


Är man en ledare, entreprenör, marknadsförare och inte minst ett startup med stora ambitioner är det klokt att gilla och leva utrycket ”Content is king, but context is king kong”. Vi på Geveo är sannerligen inget undantag. Vill man positionera sig som the Next Big Thing räcker inte en bra grej, den måste in i ett bra sammanhang.

Ett exempel på detta är att vi i maj bestämde vi oss för att tacka ja till att som ett av 12 unga lovande svenska teknikföretag delta på Le Web London innan sommaren. Le Web är tillsammans med SIME en av Europas ledande internetkonferenser. Det passade oss perfekt.

Känner du inte till Le Web så finns en kort intro här.

Efter en rivstart under mina första veckor på Geveo hade vi formulerat vår nya plan, pitchat den till investerare, entreprenörer och diverse affärsfolk på bl.a. STING Day i Stockholm och fått bra feedback. Nu ville vi trycktesta den utanför tullarna.

Vi blev en del av Talk to Sweden, ett briljant initiativ av Business Sweden (tidigare Exportrådet) som signerats varumärkesstrategen och kreatören Johan Ronnestam. Tillsammans med 11 andra unga teknikföretag representerade vi Svenska start-up scenen inom webb och teknik. Just nu är det en spännande och tacksam scen att vara en del av, där bolag som Spotify, Izettle, Wrapp, Klarna och många andra visar vägen.

God vän och värd från Business Sweden London

Dagen innan bjöd Sveriges ambassadör Nicola Clase in till en VIP kväll med pitcher inför handplockade riskkapitalister och industrialister. Vi fick alla 3 minuter till att pitcha vår idé. Oceaner av tid!


Speed Q&A 

Men över lag byttes den brittiska dekadansen och Londonölen mot eventkaffe och Starbucks, den efterlängtade frukostbuffén mot en croissant To Go, sömn mot… ja du fattar. Hemma jobbade vi med att stänga en stor affär och inleda vår kapitalrunda. Men i skarpt läge trivs man oftast. Eller jag trivs. Och jag får gå med en stor kaffe to go mugg dygnet runt.

Slutsatser efter 72 intensiva timmar?

  • Du kan pitcha ditt företag på 10, 30, 60 eller 120 sekunder. Om inte, tänk igen.
  • B2B software är inte ohett, tvärtom. Snart äter B2B B2C till frukost!
  • Säg Stockholm i tekniksammanhang och folk lyssnar lite mer
  • Starbucks räddar vilken konferens som helst
  • Poola ihop lovande startups istället för att representera själv
  • Åk inte på säljmöte utan att ha bokat mötet; vi slet i sista sekund för att hinna få ihop möten. Gör inte det.
  • Visitkort fascinerar fortfarande, se till att ha ett som sticker ut (vårt är t.ex. extra tjockt och det räcker).

Just det. I Q&An ställdes den väntade frågan ”So, how much will you turnover in three years”. ”I believe our projection is 30 million Euro”. Mungipor höjdes igenkännande.

Alla gillar ju ambitioner.