Förnyelse och min ”Nästa Stora Grej”

jan 29, 2013 | Uncategorized

Jag har bestämt mig.  För att vända upp och ned på tillvaron och hitta min Nästa Stora Grej. Då och då behöver vi människor kasta oss ut i förnyelse, krångligare än så är det inte. Som 80-talist har jag det (enligt i stort sett alla undersökningar om min generation) dessutom i blodet; strävan efter förnyelse, nya utmaningar och evig personlig utveckling (läs: självförverkligande). Sist jag gjorde något liknande var 2009, när jag hoppade av ett på många sätt spännande och bra jobb som chef för att hitta på något nytt. Sen dess har det hunnit bli snart fyra år som konsult och entreprenör, med mesta av tiden i egna verksamheter.

Så efter två inspirationsveckor i entreprenörskapets och fritänkandets mecka Silicon Valley bestämde jag mig innan nyår för att det var dags igen. Dags att skaka om lite. Först tänkte jag ta vår konsultverksamhet till nästa fas, men jag ändrade mig. Mina flesta andra engagemang är antingen avslutade eller ”begränsade” till rollen som aktiv ägare eller rådgivare. Att kasta sig ut i det okända med förutsättningen att äga i stort sett 100% av sin tid ger en enormt häftig känsla. Som föder energi, idéer, inspiration och spänning, och som leder till att möjligheter uppenbarar sig. Vid förra kastet startade jag två företag, tog styrelseuppdrag och tränade bort 14 onödiga extrakilon. Till alla som säger att det är så svårt och inte vågar citerar jag en gammal kollega; ”We’re not doing it because it’s easy, we’re doing it because it’s hard”. Så är det.

Det handlar om The Next Big Thing. Jobbet eller uppdraget där någon vill att du och jag nyttjar våra talanger, vår passion och ambition för att hjälpa dem att lösa sina utmaningar. Där våra drivkrafter och förmågor gör skillnad. Jag ska fortsätta vara den kreativa igångsättare och verkställare som utvecklar verksamheter, driver projekt, utmanar, inspirerar, leder och försöker se de möjligheter som andra inte ser. Där jag som konsult eller ledare kan använda mina sju års erfarenheter från marknadsföring, affärsutveckling, försäljning, varumärkesutveckling och digital business. Vad är din Nästa Stora Grej? Har du en till mig? Jag är nyfiken, vi bör garanterat träffas.

Är du nyfiken på mig finns den mesta informationen på den här hemsidan. På bloggen delar jag med mig av kunskap, tankar och idéer (som jag anser) värda att sprida. För att peppa, så frön, skapa dialog, söka lösningar. Eller kanske för att bara få de på pränt. Eller varför inte för att bara vända upp och ned lite 🙂

PS. Bilden är från Rocket Space i San Francisco, en cool hubb för innovativa entreprenörer och start-ups som ägnar hela dagarna åt sin nästa stora grej (att förbättra världen).